Jídelní lístek 19.2. – 23.2.2018
Pondělí 19.2.
· tmavá bageta (1,6,7,11) s lučinou (7), jarní cibulka, mléko (7);
· polévka zeleninový vývar se zavářkou (3), domácí rybí prsty (1,3,4,6,7), batátovo – bramborová kaše (7), okurka, džus;
· chléb (1,3,7,12) s máslem (7), vařené vajíčko (3), rajče, mléko (7).
Úterý 20.2.
· domácí přesnídávka, domácí makovka (1,3,7), citrónový čaj;
· polévka rajčatová s kuskusem (1), bulgur s restovanou zeleninou (1), salát z červené řepy s jogurtem (7), zázvorový čaj;
· obložené večky (1,3,6,7), mléko (7).
Středa 21.2.
· celozrnný dalamánek s máslem (1,6,7,11), ovocný špíz, kakao (7);
· polévka masový vývar se špaldovým strouháním (1,3), hovězí ragú s těstovinami (1), minerálka (12);
· chléb (1,3,7,12) s mozaikovou pomazánkou (3,7), citrónový čaj.
Čtvrtek 22.2.
· zapečené toustíky s masovou směsí (1,3,6,7), ledový salát, bílá káva (1,7);
· polévka z turecké kuchyně (1), lívance se skořicí (1,3,7), banán, ovocný čaj;
· chléb (1,3,7,12) s fazolovou pomazánkou (7), paprika, meduňkový čaj.
Pátek 23.2.
· farmářský tvaroh s jahodovou omáčkou (7), rohlík (1,3,6,7), mléko (7);
· polévka čočková s kari (1), kovářské kotlety (7), brambory, zeleninová obloha, džus;
· chléb (1,3,7,12) s mrkvovou pomazánkou (7), mléko (7).
Pitný režim – čistá voda, domácí citrónová limonáda s pomerančem nebo limetkou, ovocný čaj.
V závorce je uvedeno číslo alergenu, který je obsažen v podávaném jídle.
Bylinky ze školní zahrádky, sezonní ovoce a zelenina vyznačeno kurzívou.
Mléko, tvaroh, sýry bereme z farmy Tompeli Splzov.
Pečivo odebíráme z pekárny Mikula Turnov, nebo pečeme zde u nás v kuchyni.
Změna jídelníčku vyhrazena.
Přejeme dobrou chuť.