Plníme program Skutečně zdravá škola

Plnime program SZS 250x250

http://www.skutecnezdravaskola.cz/

Pro přípravu pokrmů používáme :

  • - čerstvou zeleninu, z mražených výjimečně špenát;
  • - ovoce: čerstvé, kompoty a přesnídávky připravujeme ze sezónního čerstvého;
  • brambory: nepoužíváme loupané.
  • maso upřednostňujeme syrové, meleme a krájíme sami, nebereme polotovary;
  • čerstvé mléčné výrobky: také pouze čerstvé, žádné mražené, ze sýrů používáme cihlovku, hermelín, lučinu;
  • kari pastu nepoužíváme, pesto připravujeme sami z bylinek, které pěstujeme na školní zahradě;
  • mlýnské obilné výrobky: mouku, krupici, vločky, kroupy, jáhly, pohanku, bulgur, hojně využíváme špaldovou mouku a celozrnnou;
  • pečivo jakéhokoliv druhu pečeme ponejvíce sami (sýrové bulky, makovky, dalamánky, rohlíčky, bagetky, i sladké pečivo...),
  • nepoužíváme polévkové bujony, masové separáty, instantní potravinové směsi, základy do omáček, sušená vejce ani jiné sušené mléčné výrobky, tavené sýry, rostlinná másla, ztužené tuky, aspiky, mražená těsta, výrobky z ryb v těstíčku, klobásy, párky, salámy.
  • z olejů zpravidla řepkový.

Našimi dodavateli jsou především místní

  •  mléčné výrobky: Farma Huntířov;
  • pečivo: doplňujeme Pekárnou Mikula;
  • maso: Krejcarovi Pěnčín;
  • ovocné mošty: Stará Dáma Křižany;
  • vejce: MAVE Jičín;
  • máslo: Dr Halíř - Čejetičky u Ml. Boleslavi;
  • bylinky: meduňka, tymián, šalvěj, saturejky, rozmarýn, máta - vlastní.
  •  
Vytvořeno 13.3.2017 20:02:47 - aktualizováno 23.3.2017 10:29:27 | přečteno 418x | lenka.dekany
 
 
load